Οι σκιές

<< Είμαστε οι σκιές. Είμαστε αυτοκόλλητες με τους ανθρώπους. Μας είπαν ότι έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε σε εσάς τρία λεπτά μόνο. Οτιδήποτε θελήσουμε μπορούμε να το πούμε μέσα σε τρία λεπτά, χωρίς να φοβόμαστε καθόλου. Πολύ σπάνιο αυτό. Καθότι σκιές ζούμε μονίμως στη σκιά.

Μονίμως παρατημένες. Οι άνθρωποι αν και γνωρίζουν την ύπαρξή μας κάνουν ότι δεν μας ξέρουν. Μας αρνούνται συνέχεια. Εμείς οι σκιές είμαστε πολύ παρεξηγημένες. Μάλλον θα φταίει το μαύρο χρώμα μας. Μονάχα να μας έδιναν λίγο σημασία οι άνθρωποι! Αυτό θα τους βοηθούσε πολύ και θα τους γλίτωνε από πολλά δεινά.

Υπάρχουμε γιατί υπάρχετε. Αν πάψετε να υπάρχετε παύουμε να υπάρχουμε κι εμείς. Δεν υπάρχουν καλές η κακές σκιές. Όλες είμαστε το ίδιο. Οι σκιές πάντα είναι και θα είναι σκιές. Μεταφέρουμε όλα τα βάρη των ψυχών των ανθρώπων. Όλη τη σαβούρα τους θα λέγαμε. Δεν μας νοιάζει όμως. Άλλωστε γι’αυτό υπάρχουμε. Για να μπορούν οι άνθρωποι να κρύβουν μέσα σε μας τα σκουπίδια τους.

Πολλές φορές οι άνθρωποι επειδή θυμώνουν ή φοβούνται, είτε ακόμα και από άγνοια, μαζεύουν γρήγορα γρήγορα τα σκουπίδια τους χωρίς καθόλου να τα ξεδιαλέξουν και τα πετάνε σε μας, στις σκιές. Εμείς καθότι είμαστε σκιές τα απορροφούμε.

Καμιά φορά, όταν συναντιόμαστε πολλές σκιές μαζί, ανταλλάσσουμε πληροφορίες η μία σκιά με την άλλη. Μας κάνει εντύπωση πόσο άγνοια έχουν οι άνθρωποι για τη σκιά τους. Πιστεύουν ότι είναι ο μεγαλύτερος εχθρός τους. Κατηγορούν κιόλας ο ένας τον άλλον πολλές φορές, λέγοντας και κρίνοντας πόσο άσχημες και μοχθηρές σκιές έχουν μερικοί άνθρωποι.

Καθότι σκιές που κουβαλάμε όλο το βάρος των ανθρώπινων ψυχών, αρκετές φορές νιώθουμε θλίψη. Λυπούμαστε πολύ, γιατί οι άνθρωποι έχουν τόσα πολλά ωραία πράγματα να κάνουν και να δώσουν. Όμως επειδή φοβούνται να το τολμήσουν, προτιμούν να τα πετάξουν στη σκιά τους.

Έτσι, εμείς οι σκιές είμαστε συλλέκτες των πάντων. Είμαστε αποδέκτες των ανομολόγητων σκέψεων και πράξεων των ανθρώπων, καλών και κακών. Μόνο να μπορούσαν οι άνθρωποι να τα αποδεχτούν αυτά τα δυο! Πόσο πιο ελεύθεροι στις ψυχές τους θα ένοιωθαν! Πόσο λιγότερος πόνος θα υπήρχε! Πόσο αληθινή αγάπη θα βασίλευε!

Δυστυχώς τα πράγματα είναι αλλιώς. Ακούστε μας λίγο άνθρωποι. Είμαστε οι σκιές. Κουβαλάμε όλη τη γνώση των ψυχών των ανθρώπων. Ψάξτε μέσα σας, κάνετε ένα ξεκαθάρισμα και δεχτείτε ποιοι και τι είστε.

Ζήσετε με γνώση, αποδοχή και αρμονία. Ζήσετε με τα πάθη σας, τα λάθη σας, τα προτερήματά σας. Γνωρίζουμε και είμαστε σίγουρες εκατό τοις εκατό πως αν το πράξετε αυτό, χωρίς να ενοχοποιείτε και να κρίνετε τους άλλους για τα δικά σας λάθη, θα ανακαλύψετε πολλά όμορφα πράγματα για τους εαυτούς σας.

Πολλές υπέροχες εκπλήξεις σας περιμένουν κρυμμένες στη σκιά σας. Ψάξετε να τις βρείτε, και αφήστε τις να ταξιδέψουν στο φως.

Είμαστε οι σκιές. Κρύβουμε μέσα μας τα πολύτιμα στολίδια των ψυχών, όλων των ανθρώπων… >>